Merhaba arkadaşlar, ben freelance olarak grafik tasarım ve video & animasyon alanında çalışmalar yürütmekteyim. Video & animasyon işine Twitch, Dlive ve YouTube gibi yayın platformları için başladım. Bu plaftormlarda yayın yapmaya yeni başlamış ya da aktif olarak yayın yapan insanların (özellikle Twitch ve Dlive) yayıncı profiline ve yayın içi etkinliklerine yönelik belirli görsel ve video çalışmalara ihtiyacı oluyor.

Yayıncılar Twitch ve Dlive gibi platformlarda panel, offline, facecam, abone simgeleri, emote, intro, outro, mola ve sahne geçişi gibi bir çok tasarımı kanal konseptine göre yaratmaktadır. Bu makaledeki amacım yayıncılığa yeni başlamış olan insanların yayın konseptlerine başlangıç niteliğindeki tasarımlarımı sunmaktır. Tasarıma aşağıda yer alan butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Altında da nasıl yükleneceğine dair adımlar da mevcut (sadece Twitch için).

Paneller arasında tasarımcı görseli bulunmaktadır. Daha çok yayıncıya destek olmak için tasarımcı panelini profilinize ekleyip bu sayfanın linkini verebilirsiniz. Tabii ki bu sizin tercihiniz, bir zorunluluk yoktur.

Dosya içerisinde 9 adet panel tasarımı, 1 adet offline tasarımı ve 1 adet yayın başlıyor intro videosu yer almaktadır. Tasarım her türlü kişisel kullanıma açıktır. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle, esen kalın.

PANELLERİ YÜKLEME
  1. Profilinize girin.
  2. Hakkımda sekmesine tıklayın.
  3. Hemen altta “Panelleri Düzenle” bölümünü aktif edin.
  4. Altında açılan bölümde artı (+) işareti olan kutucuğa tıklayın.
  5. Bir metin ve resim paneli ekle” sekmesine tıklayın.
  6. Resim Ekle” butonuna tıklayın, ardından bir dosya seçin veya buraya sürükleyin bölümüne tıklayın ve 1 adet panel görselini seçin.
  7. Gerekli kırma ayarını yapıp “Bitti” deyin.
  8. Resme link vermek isterseniz (sosyal medya ya da bağış vs için) linki “Resim Bağlantıları” kısmına yapıştırın. Başında kesinlikle http:// ya da https:// ibareleri olmalıdır.
  9. Dilerseniz açıklamasını yazın (hakkımda gibi bölümler için).
  10. Son olarak “Gönder” deyin.

4. maddeden itibaren olan işlemleri her panel görseli için tekrarlayın. Panellerin sırasını değiştirmek için sürükle bırak yapabilirsiniz. Otomatik kaydedilir.

OFFLINE YÜKLEME
  1. Sağ üstten profil resminize tıklayın ve ayarlar sekmesine tıklayın.
  2. Üst menüden “Kanal ve videolar” sekmesine tıklayın.
  3. Açılan sayfa içinde üst menüden “Marka” sekmesine tıklayın.
  4. Sayfanın en altındaki “Video Oynatıcı Afişi” offline görselidir.
  5. Güncelle butonuna tıklayın ve “Fotoğraf yükle” kutucuğuna tıklayarak offline görselini seçin.
  6. Görsel yüklenecek ve otomatik olarak kaydedilecektir.

INTRO YÜKLEME

Intro Twitch içerisinden değil kullandığınız yayın programına göre değişiklik göstermektedir. Konuyu uzatmamak adına link bırakıyorum.

  1. OBS Studio
  2. Streamlabs OBS

İçeriği Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir